Läheisverkostot


Teemme aktiivista yhteistyötä asiakkaiden läheisten kanssa, toki aina asiakkaan luvalla. Asiakkaiden läheisille on tarjolla kolme kertaa vuodessa läheisten ryhmä, joka tarjoaa vertaistukea ja yhteistyöverkoston esittelyä.

Mielenterveys- ja päihdetoimijoiden Meteli verkosto


Jst Solum tekee aktiivista yhteistyöstä laajasti eri verkostojen kanssa. Vuonna 2016 olemme ottaneet vetovastuun Jyvässeudun mielenterveys- ja päihdetoimijoiden Meteli verkostosta. Verkosto on toiminut vuodesta 2008 ja se kokoontuu pääosin 4-6 kertaa vuodessa. Verkostoon kuuluu eri toimijoita sosiaali-, ja terveysalalta kolmelta eri sektorilta.

Verkoston toiminnan tavoitteena on yhteistoiminnallinen palveluiden suunnittelu, kehittäminen ja arviointi. Tärkeää on toimijoiden tutuksi tuleminen keskenään, yhteisen vaikuttamisen vahvistaminen Verkostossa korostetaan sosiaalista kuntoutumista, kuntoutustyön pitkäjänteisyyttä ja asiakaskeskeisyyttä.

Oppilaitokset

Oppilaitosyhteistyö on yksi tärkeä osa verkostoyhteistyötämme. Yhteistyön muotoja ovat työssäoppimisjaksot, näytöt, lähiopetus kouluilla, kokemusasiantuntija ja oppisopimusopiskelu. Yhteistyö oppilaitosten kanssa on meille myös tärkeä rekrytoinnin väylä.